Абитуриентката от казанлъшката Природо-математическата гимназия  Никола Обрешков Вероника Кънева е

...
Абитуриентката от казанлъшката Природо-математическата гимназия  Никола Обрешков Вероника Кънева е
Коментари Харесай

Вероника Кънева е тазгодишната Царица роза

Абитуриентката от казанлъшката Природо-математическата гимназия  „ Никола Обрешков ” Вероника Кънева е Царица роза 2019, съобщи кореспондентът на .
Най-чакането събитие от Празниците на розата се състоя нощес, а в конкуренцията се включиха 17 абитуриентки от Казанлък. Подгласнички на Вероника станаха две възпитанички на Средно учебно заведение “Екзарх Антим I “ - Стела Владева и Кристияна Митева.

„ Да носи короната с достолепие и отговорност в името на родния град Казанлък “, даде обещание Вероника на кмета на Казанлък Галина Стоянова, на журито на състезанието и на съгражданите си. За абитуриентката успеха в състезанието е сбъдната детска фантазия.

Участничките в снощния театър поздравиха гостите на празника с българско хоро, облечени в национални носии, а по-късно дефилираха в бутикови дрехи със стилизирани фолклорни детайли, дело на дизайнерката Елена Христова. В последния кръг претендентките се показаха в публични рокли. Българският фолклор беше лайтмотив на целия театър, в който красивите казанлъшки девойки се бориха за купата Царица роза.

Тази година кандидатите за короната за първи път можеха да изберат в представянето си да включат текст за хубостта и очарованието на маслодайната роза и прелестите на Казанлъшкия край от български създатели или задгранични пътешественици. Предоставянето на претендентките беше оценено от 8-членно жури с ръководител Христомил Рахманлиев, в което наложително влиза и другар на Казанлък от Япония. Тази година в журито представителят на Страната на изгряващото слънце беше Ясуюки Ебата, консултант в посолството на Япония в София.

С избирането на 51-вата Царица роза стартират Празниците на розата в Казанлък, които се организират за 116-и път. Официалната гала по коронясване на Царица роза 2019 ще се състои на 31 май на централния площад на Казанлък - „ Севтополис “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР